Tervetuloa!

Olen Mervi Tolvanen ja olen kiinnostunut
tablet-laitteiden hyödyntämisestä
varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja minusta

Teoriaa

Teoriaosiossa pohditaan pedagogisesta näkökulmasta,
kuinka tablet-laite soveltuu varhaiskasvatukseen.

Katso lisää

Blogi

Blogissani kerron omia kokemuksia ja
havaintoja tabletin käytöstä lasten kanssa.

Katso blogiani

Mobiilileikkejä

Mobiilileikkeihin olen koonnut mielenkiintoisia
ja uudenlaisia leikki-ideoita lapsille
hyödyntäen tablet-laitteita.

Mobiilileikeistä lisää

Koulutusta

Tästä osiosta löydät lisää tietoa koulutuksista
ja tapahtumista.

Katso lisää

Äidinkielen pajatoimintaa esikoulussa

Comments are closed

Pidimme kahden esikouluryhmän kanssa yhteistyössä pajapäivän. Yhtenä pajana oli äidinkielen paja, jossa käytimme välineenä iPadeja. Käytössä oli useita laitteita, jolloin saimme jaettua lapsia useampaan ryhmään työskentelemään. Eskarit saivat tehdä omat digitaaliset äänikirjat Book Creator-appsin avulla. Osa lapsista kuvitti mieluummin kirjaa piirtämällä, toiset taas ottamalla siihen valokuvia. Aikuisten avustuksella mietittiin kuviin sopivat lauseet ja kirjoitettiin ne yhdessä kuvaan. Lopuksi eskarilainen nauhoitti vielä omalla äänellä luetut lauseet digikirjaan. Näin lapsi sai jälkeenpäin kuunnella itse kuvitetun ja äänitetyn digikirjan. Tämä harjoitus vahvistaa kuullun ja kirjoitetun yhdistämistä sekä innostaa lapsia tarinankerrontaan. Toisena appsina käytimme vielä Puppet Palsia, joka myös motivoi tarinankerrontaan. Tässä lapsi saa valita hahmot ja taustat nukketeatteriesitykselle. Tämä harjoitus tehdään pareittain, jossa lapset esittävät vuoropuhelua hahmoilla. Esityksen voi nauhoittaa ja kuunnella sitten jälkeenpäin.