Tervetuloa!

Olen Mervi Tolvanen ja olen kiinnostunut
tablet-laitteiden hyödyntämisestä
varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja minusta

Teoriaa

Teoriaosiossa pohditaan pedagogisesta näkökulmasta,
kuinka tablet-laite soveltuu varhaiskasvatukseen.

Katso lisää

Blogi

Blogissani kerron omia kokemuksia ja
havaintoja tabletin käytöstä lasten kanssa.

Katso blogiani

Mobiilileikkejä

Mobiilileikkeihin olen koonnut mielenkiintoisia
ja uudenlaisia leikki-ideoita lapsille
hyödyntäen tablet-laitteita.

Mobiilileikeistä lisää

Koulutusta

Tästä osiosta löydät lisää tietoa koulutuksista
ja tapahtumista.

Katso lisää

Eskareiden Halloween-rata QR-koodeilla

Comments are closed

QR-koodeja voidaan käyttää esimerkiksi seikkailuratojen tekemiseen. Periaatteena on, että lapset etenevät pienissä ryhmissä pisteeltä toiselle ohjeiden mukaisesti ja ratkaisevat koodin takaa löytyvän tehtävän. Osa esikoululaisista osaa jo lukea, mitä kannattaakin hyödyntää ryhmiä jaettaessa. Aluksi kerroin eskareille, että koululla on käynyt kummitus ja teidän täytyy nyt salapoliiseina selvittää, mitä johtolankoja se on itsestään jättänyt. Olin laittanut ennakkoon käytävälle erilaisia jälkiä / tehtäväpisteitä, joiden vierestä löytyi aina qr-koodi. Kerroin lapsille, että iPad toimii nyt salapoliisin apuvälineenä, jolla tämä koodi avataan. Näytin, mistä löytyy Qr-reader-appsi ja kuinka sitä käytetään. Käytettävät qr-koodit täytyy tietenkin valmistaa ennakkoon omalle lapsiryhmälle sopiviksi. Koodeihin voidaan itse laittaa esimerkiksi tekstiä tai ääntä. Koodien hyödyntämisestä ja valmistamisesta olen kertonut lisää koulutuksissani.