Tervetuloa!

Olen Mervi Tolvanen ja olen kiinnostunut
tablet-laitteiden hyödyntämisestä
varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja minusta

Teoriaa

Teoriaosiossa pohditaan pedagogisesta näkökulmasta,
kuinka tablet-laite soveltuu varhaiskasvatukseen.

Katso lisää

Blogi

Blogissani kerron omia kokemuksia ja
havaintoja tabletin käytöstä lasten kanssa.

Katso blogiani

Mobiilileikkejä

Mobiilileikkeihin olen koonnut mielenkiintoisia
ja uudenlaisia leikki-ideoita lapsille
hyödyntäen tablet-laitteita.

Mobiilileikeistä lisää

Koulutusta

Tästä osiosta löydät lisää tietoa koulutuksista
ja tapahtumista.

Katso lisää

Vanhempainilta ja Kahoot!

Comments are closed

Pidimme syksyllä 2016 Pitkälahden koululla Kuopiossa eskaryhmän vanhempainillan, jossa hyödynsimme Kahoot-sovellusta ja vanhempien omia älypuhelimia. Olimme tehneet kysymykset ennakkoon sovellukseen, jota voidaan käyttää tablet-tietokoneelta, älypuhelimelta, kannettavalta tai pöytäkoneelta. Tarvitsimme tietenkin nettiyhteyden sekä videoprojektorin, jonka avulla heijastimme kysymykset luokan seinälle. Jaoimme vanhemmat pienempiin ryhmiin. Kävimme leikkimielisen tietovisan muodossa läpi lapsiryhmää koskevia asioita, kuten esimerkiksi: ”Löytääkö lapsesi omat, nimettömät Kuomansa muiden samanlaisten joukosta?” tai ”Mitä toivoisit lapsesi oppivan esikoulussa?” Kysymykset toimivat pohjana yhteiselle keskustelulle. Kahoot-sovellukseen voidaan haluttaessa määrittää vastausaika, jonka jälkeen nähdään, mikä ryhmä vastasi nopeiten. Tällä saadaan aikaan kilpailua joukkueiden kesken.