Tervetuloa!

Olen Mervi Tolvanen ja olen kiinnostunut
tablet-laitteiden hyödyntämisestä
varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja minusta

Teoriaa

Teoriaosiossa pohditaan pedagogisesta näkökulmasta,
kuinka tablet-laite soveltuu varhaiskasvatukseen.

Katso lisää

Blogi

Blogissani kerron omia kokemuksia ja
havaintoja tabletin käytöstä lasten kanssa.

Katso blogiani

Mobiilileikkejä

Mobiilileikkeihin olen koonnut mielenkiintoisia
ja uudenlaisia leikki-ideoita lapsille
hyödyntäen tablet-laitteita.

Mobiilileikeistä lisää

Koulutusta

Tästä osiosta löydät lisää tietoa koulutuksista
ja tapahtumista.

Katso lisää

Tablet-laitteet ruotsalaisessa päiväkodissa

Comments are closed

Kävin tutustumassa kesäkuussa 2012, kuinka Göteborgissa, Krokslätts förskola-päiväkodissa käytetään tablet-laitteita. Haastattelin päiväkodin lastentarhanopettajia Edit Gustavssonia ja Marco Terrania. He ovat käyttäneet tablet-laitteita lapsiryhmissään jo kaksi vuotta. Opettajat yllättyivät siitä, kuinka vähäisessä määrin Suomen päiväkodeissa on hyödynnetty mobiiliteknologiaa.

Tämän hetkiseksi tabletiksi päiväkotiin oli valittu Applen iPad kakkonen sen helppokäyttöisyyden ja helpon ylläpidon vuoksi. Päiväkodin johtaja oli tarkka tietoturvaasioista: lasten tietoja ja valokuvia ei levitetä eteenpäin, kysytään vanhemmilta kuvausluvat ja internettiä hyödynnetään laitteella vähäisessä määrin.

Krokslätts förskolassa tablettia käytetään yhtenä arjen työvälineenä. Lasten saatavilla on paljon aitoja materiaaleja ja he toteuttavat erilaisia taideprojekteja, joista osassa hyödynnetään myös tablettia. Opettajat käyttävät laitetta mm. lasten havainnointiin ja dokumentointiin. Lasten käytössä tablettia hyödynnetään mm. tiedon hankinnassa sekä kielen ja vuorovaikutuksen kehittämisessä.

Olen koonnut tarkemmat tiedot tablettien käytöstä kyseisessä päiväkodissa koulutussisältööni ”Tabletit varhaiskasvatuksessa”.