Tervetuloa!

Olen Mervi Tolvanen ja olen kiinnostunut
tablet-laitteiden hyödyntämisestä
varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja minusta

Teoriaa

Teoriaosiossa pohditaan pedagogisesta näkökulmasta,
kuinka tablet-laite soveltuu varhaiskasvatukseen.

Katso lisää

Blogi

Blogissani kerron omia kokemuksia ja
havaintoja tabletin käytöstä lasten kanssa.

Katso blogiani

Mobiilileikkejä

Mobiilileikkeihin olen koonnut mielenkiintoisia
ja uudenlaisia leikki-ideoita lapsille
hyödyntäen tablet-laitteita.

Mobiilileikeistä lisää

Koulutusta

Tästä osiosta löydät lisää tietoa koulutuksista
ja tapahtumista.

Katso lisää

Pelastuspartio

Comments are closed

Leikimme 10-12-vuotiaiden lasten kanssa pelastuspartioleikkiä, jossa jokaiselle 10 lapselle jaettiin oma rooli. Mietimme ensin, millaisia ammatteja liittyy hätäkeskuksen toimintaan. Nimesimme poliisin, ensihoitajan, lääkärin, ambulanssikuskit ja hätäkeskuspäivystäjät. Lisäsimme leikkiin nykytavan mukaisesti myös median väkeä: toimittajat ja valokuvaajat. Paikalla oli myös silminnäkijä ja se, jolle onnettomuus tapahtuu.

Puhelu ”hätäkeskukseen” toteutettiin iPadeilla näköpuheluna niin, että kaikki lapset näkivät soittajan luokan seinältä. Soittaja kertoi ”uutisten” muodossa, mitä oli tapahtunut. Luokassa tehtiin lasten kanssa pikainen toimintasuunnitelma ja lähdettiin kävelemään luokasta ulos n. 400 metrin päähän tapahtumapaikalle. Emme saaneet sijaintiohjeita, vaan paikansimme avun tarvitsijan yksinomaan iPadien varassa.

Mitä tästä saimme?

– Ulkoilua ja liikuntaa

– Kokemuksen pelastustyöstä

– Kokemuksen mediamaailmasta

– Tabletin käyttötaitoja

– Ryhmässä toimimista

– Leikkimisen riemua