Tervetuloa!

Olen Mervi Tolvanen ja olen kiinnostunut
tablet-laitteiden hyödyntämisestä
varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja minusta

Teoriaa

Teoriaosiossa pohditaan pedagogisesta näkökulmasta,
kuinka tablet-laite soveltuu varhaiskasvatukseen.

Katso lisää

Blogi

Blogissani kerron omia kokemuksia ja
havaintoja tabletin käytöstä lasten kanssa.

Katso blogiani

Mobiilileikkejä

Mobiilileikkeihin olen koonnut mielenkiintoisia
ja uudenlaisia leikki-ideoita lapsille
hyödyntäen tablet-laitteita.

Mobiilileikeistä lisää

Koulutusta

Tästä osiosta löydät lisää tietoa koulutuksista
ja tapahtumista.

Katso lisää

Tapahtumat

ITK 2013

Keväällä 2013 pääsin esiintymään yhteen suurimmista opetusalan tapahtumista, ITK-konferenssiin Hämeenlinnaan (Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa). ITK:ssa esitellään tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön liittyviä uusimpia käytäntöjä, ohjelmistoja, laitteita ja pedagogisia konsepteja. Omana foorumiaiheenani oli ”Tabletit lasten käsissä?” Kerroin kokemuksiani Kuopion Snellman-kesäyliopiston lasten iPad-kursseilta sekä esimerkkejä iPadin käytöstä ruotsalaisessa päiväkodissa. Samalla toin esiin tablet-laitteen soveltuvuutta varhaiskasvatukseen.

Katso ITK:n esittelyteksti

YLE-Uutinen (9.10.2012)

Tabletin käytön oppii taaperokin – oppiiko opettaja?
YLE uutisoi Roadshow-tapahtumaa Kuopion Klassillisella lukiolla lokakuussa 2012. Tämän myötä olin Minja-tytön kanssa tv-haastattelussa, joka julkaistiin Itä-Suomen alueuutisissa sekä Ylen nettisivuilla.

https://yle.fi/uutiset/3-6328303

Roadshow (9.10.2012)

Kuopiossa järjestettiin yksi viidestä valtakunnallisesta SOMY:n (sosiaalisen median koordinointihanke, vastuujärjestäjä) Roadshow-tapahtumasta.

Paikkana oli Kuopion klassillinen lukio, Opistotie 1 ja kohderyhmänä päivällä 9.10.2012 klo 12-16 oli henkilöstö (varhaiskasvatuksesta lukioon) ja samana iltana vanhemmat (varhaiskasvatuksesta lukioon) klo 18-20. Kaikki eri opetusasteet olivat edustettuina ohjelmassa. Tapahtumassa oli todella mielenkiintoisia alustuksia ja keskusteluja tieto- ja viestintätekniikan ja sosiaalisen median käytöstä lasten ja nuorten kanssa.